Profiilit

Risto-Matti Marin

3.9.1976 –
Lähtöisin Kuopio

Menneet konsertit

Lisätietoja

 • Risto-Matti Marin valmistui vuonna 2004 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Erik T. Tawaststjerna ja Teppo Koivisto. Tällä hetkellä Marin valmistaa taiteellista tohtorintutkintoaan. Hän kuuluu myös valtakunnalliseen musiikin ja näyttämötaiteen tutkijakoulu EST:iin.
 • Kuopion pianokilpailussa vuonna 1996 Marin saavutti jaetun ensimmäisen palkinnon. Samoin hän vuonna 1999 jakoi ensimmäisen palkinnon Helmi Vesa-pianokilpailussa. 3. palkinnon Risto-Matti Marin sai Weimarin Franz Liszt-kilpailussa vuonna 2003.
 • Risto-Matti Marin on esiintynyt mm. Kuopion kaupunginorkesterin, Weimar Staatskapellen, European Union Chamber Orchestran ja Jyväskylän sinfonian solistina. Lisäksi hän on osallistunut erilaisiin festivaaleihin vuosien 2003-2007 välisenä aikana, alkaen Novelum-festivaaleista Ranskan Toulousessa Mäntän musiikkijuhliin, Iisalmen Syyssoittoon ja Helsingin Musica Nova-festivaaleihin.

 • Risto-Matti Marinin taiteellisen jatkotutkinnon aihe on pianoskriptioiden olemus ja niiden suhde musiikillisen teoksen käsitteeseen.
 • Esiintyvänä taiteilijana toimimisen ohella Marin opettaa pianonsoittoa sekä kirjoittaa ohjelmatekstejä ja erilaisia musiikkiin liittyviä artikkeleita.

 • Risto-Matti Marin on julkaissut kolme CD-äänitettä: "La Valse" vuonna 2003 Olli-Pekka Tuomisalon kanssa; oma soololevy, "Pianotranskription taide" vuonna 2005 ja "Piano Tales" vuonna 2009, jolloin säveltäjinä ovat erityisesti Beethoven, Liszt ja Chopin.
 • Marinin neljäs soololevy julkaistiin 27.6.2009 Mäntän musiikkijuhlilla.
 • Pe
  8.8.
  Suvilahti, Sörnäinen, Helsinki
  To
  17.4.
  Sellosali, Leppävaara, Espoo
  To
  17.4.
  Tampere-talo, Tampere
  Ti
  6.5.
  Vuotalo, Vuosaari, Helsinki
  La
  7.6.
  Hartwall Areena, Pasila, Helsinki
  To
  15.5.
  Carelia-sali, Joensuu
  Pe
  25.4.
  Lahden Konserttitalo, Lahti
  To
  17.4.
  Enontekiön kirkko, Enontekiö
  Su
  20.4.
  Enontekiön kirkko, Enontekiö